maanantai 12. lokakuuta 2009

Duffin Joulufiilikset

























Kyllä, jouluun on vielä hurjat 2 kuukautta, mutta Duffi elelee jo täysissä joulufiiliksissä. :3

Tai siis oikeastaan, HALUAISI elellä. ._.

Kauhea into on jouluun, etenkin siihen kun on kiireisessä kaupungissa ja lunta satelee (Lahdessa muuten sataa tällä hetkellä ensimmäisiä lumihiutaleita♥), kaupoissa on lämmin, mutta ulkona kylmä.
Ja se kun kaikkialla soi joulumusiikki, kaupunki on valoisa, ihmisillä on paljon kauppakasseja - lahjoja lahjoja lahjoja - ja kahvilat tuoksuu houkuttelevilta.











Silloin on ihana istahtaa hetkeksi yhteen niistä kahviloista, ottaa lämmin kaakao tai kahvi, katsella ohi kiiruhtavia ihmisiä ja tuntea se joulun lämpö sisällään. Ihan totta, joulu taitaa olla ainut aika vuodesta kun minäkin olen tyytyväinen, etenkin jos on ihanat säät ja lunta♥















Ja lahjojen ostelu/miettiminen on ehkä ihaninta. Ihaninta on oikeasti tehdä jotain a j a t u k s e l l a  jollekulle tärkeälle. Ja leipominen on ihanaa, koska leipomuksistakin saa hyviä lahjoja. ;--)

Itse aion ainakin käyttää jonkinlaisia leipurintaitojani lahjoja miettiessä&antaessa, että varautukaa ihmiset ruokamyrkytyksiin. ^___^













~*~





Ja sitten oikeastaan pääsen tärkeimpään joulussa, eli meidän mökkiimme♥
Ah, tuolla olen viettänyt jokaisen elämäni joulun, lukuunottamatta yhtä ainokaista vuotta, jolloin olin 4-vuotias ja olimme juuri hankkineet koiran, jota ei sinä vuonna vielä haluttu yhteiselle sukumökillemme.
Mökkimme omistaa äitini ja hänen kolme muuta sisarustaan, kaksi enoani ja tätini - sekä tietenkin heidän perheensä.
Mökki sijaitsee Mynnilänalasen rannalla, Sysmässä.Kodistamme sinne on noin 80 kilometriä, ja lähimpään kauppaan mökiltämme on noin 20 kilometrin matka.
Kyllä kyllä, tuossa rattoisassa paikassa olen viettänyt lapsuuteni, siitä en luopuisi koskaan.
Mökkiimme tehtiin muutama vuosi sitten laajennus, ennen siinä oli ainoastaan alakerta (jossa oli tupa, mummin makuuhuone ja keittiö) sekä yläkerta, jossa sijaitsi parvi ja yksi iso huone - siellä kaikki sitten nukkuivat. Nyt mökissämme on jokaiselle perheelle omat huoneet yksikerroksisen laajennuksen ansiosta.



Kaikki sanovat, että mökki vaikuttaa enemmän huvilalta kuin mökiltä, mutta no jaa.. Se on sukumökki, sinne pitää kaikkien mahtua kerralla - kai sen tarvitsee silloin olla iso? :'D
Mutta totta tosiaan, n. 200 neliöinen hirsimökki on minulle todella, todella rakas♥ Seuraavaksi tulee kuvia mökkimme ympäristöstä, joita olen ottanut vuonna 2008, joulua viettäessä äitini ja mummini kanssa.


Pienessä kuvassa oleva mökkeli on muuten mummini synnyintalo, n. 100-vuotias Alatupa.
Haluaisin käydä siellä vielä, mutta ikävä kyllä talo alkaa olla niin huonossa kunnossa, että se saattaa sortua päälle.









♥Duffie♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti